Architecture & Design.

Learning Centre

Bucuresti | 2014 | Completed

The Learning Centre project represents an extension of a new department of an international phone company in Bucharest, reconverting a space initially meant for living, into a learning space that gravitates around a central pole: an orange box meeting room.

The design’s main theme is communication, a compulsory tool for survival in nowadays urban context. Whether it is about face-to-face or virtual communication, this learning centre has been equipped accordingly. Thus, one of the project’s greatest challenges - cable management - has eventually turned into a great asset, making everything possible without compromising the design.

The project includes a handful of urban sneak-peeks meant to create an ideal space to learn, work and develop oneself. Vivid accents and urban graphics mark a neutral background, while the space speaks about the context in which it is located: Bucharest - a city with a grey facade at first sight, but with a lively atmosphere beyond it, connected to technology and defined by a mix of population. 

Reflections, light and glossy materials combined with natural textures create a vibrant atmosphere and, together with the graphic design emphasize the parallel between the past and the future, between old and new. The vibrant atmosphere boosts work productivity in a fresh and creative environment. The glossy surfaces promote the means of expression, for they are writable and can be easily wiped out. Either if it is about natural or artificial light, there is a game of reflections, lights and shadows that give an augmented perception of the space. The environment thus created gives a high-tech glimpse, and is almost scenographic due to the specific and numerous lighting fixtures. 

All installations, graphic design and decorative walls have been custom-made for this project by Miruna Pavoni and are meant to symbolize urban landscapes, noise, the need of communication and other elements that define the urban context.

---

"Both Mirunette Concept Office and the Learning Centre are working environments that stimulate creativity, the color scheme and the use of unusual objects used as decorative items create a fun environment in contrast to the usual offices that are often sad and aseptic." - Davide del Giudice, Senior Architect, Zaha Hadid Architects