Architecture & Design.

Casa Moise

Bucuresti | 2015 | Finalizat

Proiectul de amenajare al Casei Moise face parte dintr-un proiect mai amplu de restaurare al unei locuinte din anii ‘30, urmarind cu o atenție de ceasornicar punerea in valoare a tuturor elementelor cheie ce definesc personalitatea puternica a casei. Interiorul este definit prin simplitate si putine elemente decorative ce confera spatiului o prestanta care iti taie respiratia prin proportiile de bun simt si iluminatul natural perfect. 

Holul de primire reprezinta centrul de gravitatie al casei, asigurand legatura directa cu living-ul si dining-ul, dar si cu etajul superior prin intermediul scarii interioare de mozaic negru reconditionat. Legatura cu zona de living este puternic marcata prin incadrarea trecerii cu doua coloane corintice, in timp ce legatura cu zona de luat masa se realizeaza printr-un glasvand de lemn de nuc masiv. Atat coloanele, cat si glasvandul au fost minutios restaurate de cele mai bune echipe de specialisti.

In plan secund, fiecare încapere este guvernata de un concept propriu. Astfel, living-ul este tratat ca spatiu de meditatie si este marcat de prezenta impunatoare a lui Moise si curiozitatea privirii sale, in timp ce zona de dining sugereaza ideea de gradina si natura. Copacul este privit ca “axis mundi” – locul de intregire al familiei seara in jurul mesei. Acest lucru este sugerat de pe de o parte de corpul de iluminat “Sky Garden” semnat Marcel Wanders, si pe de alta parte de masa de sticla cu picior central sculptural din lemn de nuc (Porada).

Mobilierul mizeaza pe confort si siluete gratioase desprinse de la sol, creand efectul de imponderabilitate.