Architecture & Design.

Learning Centre

Bucuresti | 2014 | Finalizat

Proiectul Learning Centre a luat nastere odata cu infiintarea unui departament nou in Bucuresti, in cadrul unei companii de telecomunicatii internationale, convertind un spatiu initial destinat locuintei intr-un spatiu educational.

Conceptul acestei amenajari este comunicarea, o unealta obligatorie supravietuirii contextului urban actual. Astfel, proiectul a prevazut toate mijloacele necesare atat comunicarii directe cat si celei virtuale, transformand provocarea cable management-ului intr-un atu important ce a permis rezolvarea multor solutii tehnice fara a compromite calitatea arhitecturala.

Proiectul include o multitudine de elemente grafice menite sa defineasca un spatiu ideal studiului, lucrului si dezvoltarii personale. Accente vii si grafici urbane marcheaza un fundal neutru, in timp ce spatiul vorbeste despre contextul in care se afla: Bucuresti - un oras cu fatade gri la prima vedere, dar ce ascunde in spatele lor o atmosfera plina de viata, conectada la tehnologie si definita de un mix de populatie.

Reflexii, lumina, si materiale lucioase combinate cu texturi naturale creeaza o atmosfera vibranta si, alaturi de design-ul grafic, subliniaza o paralela intre trecut si viitor, intre vechi si nou. Atmosfera creata sporeste productivitatea intr-un mediu proaspat si creativ. Suprafetele lucioase incurajeaza exprimarea fiecaruia intrucat se pot scrie si sterge cu usurinta. Jocul de umbre si lumini mareste perceptia dimensiunii spatiului, acesta devinind unul scenografic, concept sustinut si de corpurile de iluminat.

Toate instalatiile, design-ul grafic si peretii decorativi au fost realizati pentru acest proiect de arh. Miruna Pavoni si simbolizeaza peisaje urbane, zgomotul, necesitatea comunicarii si alte elemente ce definesc contextul urban.

---

"Io ci lavorerei, sono degli ambienti di lavoro che stimolano la creatività. mI piace l'uso dei colori e l'uso di oggetti che sono inconsueti ma allo stesso tempo danno un aspetto divertente all'ambiente di lavoro che spesso è un luogo triste e aseticco." - Davide del Giudice, Senior Architect, Zaha Hadid Architects